Social

#scoli auto #cartel #amenda

Scolile de soferi din capitala, cartel anticoncurential

Consiliul Concurentei a amendat cu peste 1,5 milioane lei scolile auto si instructorii independenti din Capitala pentru participarea la o intelegere de tip cartel care a crescut pretul serviciilor de scolarizare auto.

Acordul anticoncurential a dus la cresterea tarifelor practicate de scolile auto pentru Categoria B a permisului auto. Dupa 1 februarie 2008 pretul scolarizari a crescut cu aproape 60% de la o medie de 500 de lei la un tarif mediu de 800 de lei.

Autoritatile nu au acordat amenzile maxime posibile, care pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri a companiilor care folosesc tehnici anticoncurentiale, informeaza Romania Libera.

Cele mai mari amenzi au fost acordate firmelor Autogeneral SA (317.485 lei), Teo Consult SRL (312.461 lei) si Bidi Trans SRL (271.164 lei). In total 32 de scoli auto si instructori independenti au fost amendati cu un total de 1,5 milioane lei (aproximativ 360.000 euro).

Consiliul Concurentei a facut publice si alte nereguli asupra carora nu i se extinde competenta. Problemele tin de dotarea minima obligatorie a scolilor, de obligativitatea organizarii de cursuri teoretice, de nerespectarea traseelor pentru cursul practic si de evaziune fiscala .

Autoritatile au obligat scolile de soferi sa emita notificari in urmatorii doi ani modificarea tarifelor si momentul in care aceasta este efectuata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea