Social

Scolile de manechine, intre vis si realitate

Traim intr-o lume a visurilor in care 98% din romani tanjesc dupa o viata in care sa se poata lauda cu faima Madonnei, banii lui Ion tiriac si frumusetea Claudiei Schiffer sau a lui Brad Pitt.
Adolescentii sunt primii care, asaltati de reviste si reportaje tv in care descopera traiul de vis al vedetelor din diferite domenii, cad victime acestei dorinte arzatoare de succes, imbogatire peste noapte si celebritate. si cum cel mai mult, la ora actuala, se castiga din fotbal si din moda, aproape toata tinerimea patriei se viseaza fotomodel de top, pentru ca povestea cu sportul e ceva mai grea: trebuie talent, munca multa si transpiratie pe masura si nici asa nu se stie, pentru ca nu toata lumea se naste Nadia, Mutu sau Hagi.
Prin eliminare, modelingul ramane optiunea ideala pentru aceia care viseaza la o celebritate castigata facil. Mama Natura a fost darnica, daca nu a fost, atunci se rezolva - ca doar de aceea s-au inventat operatiile estetice si procedurile pentru slabit - se gaseste un stilist priceput si gata manechinul! Speculand acest mod de gandire si dorinta disperata a unora de a-si depasi conditia, unii s-au dumirit ca n-ar strica o afacere de gen. si au purces la selectii si preselectii de adolescenti si chiar de copii, la cursuri si paracursuri, la spectacole, vezi, Doamne, grandioase care sa dea incredere urmatorilor aspiranti la statutul de elev al scolilor de modele si manechine. Cu exceptiile de rigoare, in cele mai multe cazuri, parintii arunca banii pe fereastra, iar odraslele traiesc cu iluzia ca se va alege ceva de munca lor. Ramane totul la faza de iluzie. Nu se naste in fiecare zi cate o Diana Dondoe sau Valentina Pelinel ?
In schimb, cei care "pastoresc" acest gen de afacere, lupta sa imbrace in poleiala frumos lucitoare un continut cel putin dubios. Surse din cadrul companiei lui Costin Marculescu, de exemplu, ne-au dezvaluit ca actorul-solist-manager si cate si mai cate are serioase probleme cu banii. Mai precis cu achitarea datoriilor. Cum ar fi cele legate de marea gala a companiei, din 19 decembrie, cand o adevarata "armata" de elevi ai scolii au invadat Palatul Copiilor . S-a filmat, a fost angajat un car de televiziune, li s-a promis parintilor difuzarea intregului spectacol de Craciun. E adevarat ca nu s-a precizat care Craciun, al carui dintre urmatorii ani pana in 2010?!
Nici la acest moment, adica dupa aproape o luna, nu a fost achitat carul de reportaj, iar sala Palatului Copiilor nici atat? Despre Costin numai de "bine" prin targ: aceleasi surse ne-au dezvaluit ca isi schimba des numarul de telefon, pentru ca vorbeste enorm pe fiecare, dupa care "uita" sa le mai plateasca. Unde mai pui ca se mai intinde la palavre si pe numerele celor din jurul sau, ca sa nu se simta oamenii frustrati ca nu sunt bagati in seama?
Un fost angajat al lui Marculescu ne-a spus, sub protectia anonimatului, ca fosti sau actuali angajati ai acestuia au procese cu companiile de telefonie mobila deoarece nu au achitat sumele exorbitante din facturile incarcate de convorbirile lui Costin. Care, intrat intr-o serioasa gaura financiara, sta cu chirie intr-o garsoniera. Si isi suna foste eleve, cum este cazul Andreei Spatar, Miss Playboy 2005, careia i-a cerut 600 de euro pentru o operatie de colon?
costin marculescu nu este singurul care a intrat tare pe piata dupa care s-a pierdut pe drum. In urma cu niste ani, Andrei Ratiu, care-si zicea print, a avut si el o companie similara, la care bietii parinti isi trimiteau copiii sperand cu sinceritate ca se va alege ceva de viitorul lor. S-au ales doar cu banii dati si cu un gust amar? Iar despre compania in cauza nu s-a mai auzit nimic. Cum nu se va mai auzi, probabil, in curand, nici de cea a lui Costin Marculescu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea