Social

# greva invatamant #scoli inchise #greva

Scolile ar putea ramane inchise si saptamana viitoare

Dupa ce elevii au stat acasa o saptamana din cauza conditiilor meteo, acestia s-ar putea sa nu mearga la cursuri nici saptamana urmatoare.

Cadrele didactice ar putea intra in greva generala, deoarece sunt nemultumite de salarii, reducerea posturilor si acuza discriminarea personalului din educatie prin neacordarea unor sporuri, titreaza romaniatv.net. In plus, reprezentatii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) spune ca, daca nu vor incepe negocierile, se va trece la proteste si chiar si greva generala.

"Principala problemă a sistemului se referă la reducerea posturilor, din cauza costului standard per elev, care este calculat greşit. Sunt posturi unice care sunt desfiinţate. La această oră avem şcoli în care angajaţii nu-şi vor primi salariile pentru că nu avem contabili care să semneze statele şi ordinele de plată. Problema salariilor mici este de asemenea gravă. Prin Legea cadru nr. 153/2017, a fost stabilit raportul de 1/12 între cel mai mic şi cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare este poziţionat între 1,64 şi 2,76 (coeficienţi de ierarhizare), ceea ce înseamnă că personalul didactic de predare este situat în treimea inferioară a grilei de salarizare”, a declarat, joi, preşedintele FSLI Simion Hancescu, potrivit wowbiz.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea