Social

Scoate-ti bomba fast-food din scoli!

Deputatul Mircia Giurgiu , unul dintre initiatorii legii privind alimentatia sanatoasa pentru elevi, trage un semnal de alarma. Cu putin timp inainte de inceperea noului an scolar, Giurgiu acuza Ministerul Sanatatii ca intarzie publicarea pe site-ul institutiei a listei alimentelor interzise in scoli in forma intocmita de nutritionisti.



Deputatul considera ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cedeaza presiunii unor grupuri de interese din industria alimentara care ar urmari modificarea listei. Legea „anti fast-food" isi propune sa schimbe radical obiceiurile alimentare ale copiilor: mai multe fructe si legume in loc de hamburgeri si chipsuri.

Mircia Giurgiu a solicitat ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, afisarea pe site-ul institutiei a listei cu alimentele nesanatoase, in forma elaborata de nutritionisti. Legea 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar a fost adoptata si publicata in Monitorul Oficial, pe 2 iunie 2008.

Din toamna, elevii nu vor mai putea cumpara produse ... Ordinul asteapta ministrul din concediu


"Ministerul Sanatatii trebuia, potrivit legii, sa faca publica pe 3 august lista cu alimentele nesanatoase, a caror comercializare este interzisa in scoli", a spus deputatul Mircia Giurgiu, initiatorul acestei legi in Parlament, cel care i-a adresat ieri o scrisoare deschisa ministrului Sanatatii, cerandu-i sa publice lista.

Solicitata sa comenteze intarzierea publicarii pe site a listei intocmite de nutritionistii de comisa de specialitate a ministerului, reprezentanta acestuia, dr. Florentina Fortunescu, director general, a declarat ca, desi lista este gata, ea trebuie aprobata printr-un ordin al ministrului Sanatatii. Iar acesta se afla deocamdata in concediu.

(continuare in Adevarul)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea