Social

#scoala #ecologie #copii #ong

Scoala verde - copiii ne dau o lectie

Copiii de la Scoala 191 din Drumul Taberei lucreaza de zor la proiectul "Scoala Verde", pentru a amenaja cel mai mare spatiu verde din curtea unei scoli din capitala.

Proiectul, initiat de Fundatia Chance for Life si finantat de Fundatia Pentru Partneriat si Mol Romania, implica toti cei 17 copii din proiectul "Bursa Chance For Life", 400 de elevii ai Scolii Nr. 191, 15 voluntari ai fundatiei si profesori.

Parcul Scolii 191, ce se intinde pe o suprafata de 11 hectare, a fost deteorirat de lucrarile de reabilitare a cladirii initiate de Primaria Capitalei. Sub coordonare Fundatiei Chance for Life, copiii si voluntarii vor sa refaca spatiul verde si sa-l transforme din nou intr-un loc placut.

Pana la finele proiectului in data de 15 august 2009 , se doreste ca aceasta zona sa prinda o alta culoare, verde, prin curatarea gunoaielor de pe aproximativ 2000 de metri patrati, plantarea a 50 de m de gard viu , insamantarea cu iarba a unei suprafete de 200 de metri patrati, plantarea unor straturi de flori si ingrijirea copacilor si arbustilor existenti.

Pana in prezent deja s-au realizat in foarte mare masura obiectivele propuse, urmand ca pana la finalul proiectului sa se finalizeze toate lucrarile si din toamna aceasta suprafata a scolii sa fie un loc placut pentru toti cei care il privesc: copii, parinti, profesori, voluntari si chiar oamnii din cartier.

Proiectul pornit de Fundatia Chance for Life a implicat copiii tocmai pentru a contribui la dezvoltarea interesului lor pentru a pastra spatiul verde, la insuflarea unei atitudini de responsabilitate fata de mediul inconjurator, la dezvoltarea cunostintelor despre plante si ingrijirea acestora si nu in ultimul rand la informarea si implicarea comunitatii in proiectul actual sau in proiecte asemanatoare.

Copiii si-au dorit un univers mai placut si au transformat locul in care isi petrec cele mai multe clipe intr-o Scoala Verde, exemplu demn de urmat de adultii care pot face mai mult pentru mediu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea