Social

#iasi #noua gripa #imbolnavire #infectare #simptome #gripa porcina

Scoala din Iasi inchisa din cauza gripei porcine

Prima scoala din Romania inchisa pentru o saptamana din cauza gripei porcine este Scoala Generala nr. 15 din Iasi. aici au fost inregistrate 21 de cazuri de gripa noua .

Ministerul Sanatatii a confirmat 19 dintre cele 21 de cazuri care prezentau simptomele gripei. Cei mai multi copii infectati cu virusul A/H1N1 studiaza in clasa a cincea, dar a fost infectat si un copil de clasa a doua si un adult din departamentul administrativ al scolii. 

Autoritatile au luat decizia de a suspenda cursurile in institutia de invatamant pana in data de 3 noiembrie inclusiv, deoarece copiii car prezentau simptome studiau in trei clase diferite.

Primele doua cazuri la scoala nr. 15 din Iasi au fost identificate luni, iar in urma tirajului epidemologic, Centrul National de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile a confirmat prezenta virusului A/H1N1 si a inceput izolarea si tratarea pacientilor.

Tot la inceputul saptamanii, doua studente din universitati diferite care nu au calatorit in zone afectate de gripa porcina au fost depistate si internate la Spitalul de Boli Infectioase.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi, a explicat ca cea mai probabila sursa de infectie pentru tinere nu este scoala nr. 15, ci focarul aparut in urma cu cateva saptamani la Centrul de Relatii Internationale Gaudeamus , informeaza Gandul.

 

Citeste si 

Gripa porcina, in scolile din Bucuresti si Iasi

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea