Social

#replici #sedinta #deputat

Schimburi de replici cu neveste intre deputati

Nervi si apropouri legate de familie ieri in sedinta Biroului Permanent a Camerei Deputatilor. Cezar Preda , deputat PD-L si Bogdan Olteanu (PNL) s-au contrat cu replici nu tocmai elegante, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor a uitat sa mai vina la sedinta.

Tensiunea era destul de mare in sala de sedinte, titreaza “Gandul”. Aceasta stare ar putea fi explicata si prin faptul ca pe ordinea de zi era trecuta si cererea Parchetului referitoare la dosarul lui Adrian Nastase, punct care este unul sensibil in cadrul coalitiei. Iar tenisunea a fost sporita si de faptul ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, a intarziat la lucrarile Biroului, din cauza negocierilor purtate in ultimul moment intre PSD si PD-L. Conform afirmatiilor parlamentarilor preluate de Gandul, Anastase si-a facut un obicei din a intarzia la lucrari, uneori chiar si cate o jumatate de ora.

In semn de protest fata de lipsa presedintelui Camerei la lucrari, o parte a alesilor – reprezentantii PNL si UDMR au parasit sala, intorcandu-se insa dupa ce Anastase a discutat cu ei. Tensiunea nu s-a oprit insa aici. O propunere a Societatii Academice din Romania(SAR) a inflamat spiritele si mai mult: SAR solicita inchirierea, fara plata, a unei Sali din Palatul Parlamentului pentru gazduirea unei manifestari sub patronajul sefei deputatilor.

Faptul ca pe o incapere a Casei Poporului se plateste o chirie de aproximativ o mie de euro si cei care organizau manifestarea doreau sa o primeasca gratis, insa sub patronajul presedintei Camerei a dus la cateva schimburi de replici dure intre fostul presedinte al deputatilor si Cezar Preda, care a sarit sa-si apere colega de partid in fata atacurilor liberalului Olteanu. Acesta, sprijinit de PSD-istul Adrian Nastase, i-a reprosat lui Anastase faptul ca SAR nu este o organizatie impartiala, astfel ca patronarea unei manifestari organizata de o astfel organizatie nu este potrivita.

Conform Gandul, Cezar Preda a sarit in apararea lui Anastase, spunand ca este de neacceptat ca un fost presedinte de camera sa ii faca astfel de remarci actualului presedinte, fapt care a dus la un schimb de replici intre Preda si Olteanu, cu referiri inclusiv la sotiile fiecaruia dintre ei. Intr-un final, conflictul s-a stins iar Biroul Permanent a refuzat cererea Societatii Academice din Romania.

Sedinta s-a incheiat cu amanarea deciziei referitoare la dosarul lui Adrian Nastase, aceasta urmand a fi luata dupa modificarea Reagulamentului Camerei referitor la ridicarea imunitatii. Conform acestor modificari ridicarea imunitatii sa se faca cu majoritate simpla si nu cu votul a doua treimi din numarul deputatilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea