Social

#ieftiniri 1 iulie #modificari 1 iulie #scumpiri 1 iulie #crestere salariu minim

Schimbarile lunii iulie de care nu scapa niciun roman!

Prima zi de iulie vine cu o serie de modificari de preturi, dar si cu o  crestere a salariului minim pe economie. Salariul minim creste astfel cu 75 de lei, ajungand la 1.050 de lei brut.


„Din cei 1.388.000 de salariati, 488.000 sunt bugetari si 900.000 sunt din mediul concurential”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii. Cresterea lasa insa Romania tot pe penultimul loc in UE la nivelul salariului minim, potrivit Digi24.

Modificarea salariului minim ii vizeaza si pe soferi, caci cuantumul punctului de amenda creste cu 15 lei.

Si pretul gazelor creste de astazi cu 13%, de la 53 la 60 de lei pe megawatt ora.

Se ieftineste, in schimb, pretul curentului si al medicamentelor.

Curentul se va ieftini cu aproape un procent, in iulie, din pacate insa doar pentru jumatate de an. Din 2016, facturile la energia electrica vor fi mai mari cu pana la zece procente. Iar asta pentru ca populatia va suporta certificatele verzi pe care nu le vor mai plati marile combinate.

Tot de la 1 iulie se ieftinesc si medicamentele compensate, cu 20%. Guvernul trebuia sa reduca aceste preturi inca de acum trei ani. La inceputul saptamanii insa, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca, de la 1 iulie, Romania va avea cel mai mic pret european la medicamente. Toate noile preturi ale medicamentelor, reduse cu 20%, au fost afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Sursa foto: citynews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea