Social

#noua tarifare Bucuresti #pret calatorii #ratb # transport in comun

Schimbari majore! Transportul in comun, platit in functie de distanta pe care mergi

In Capitala, biletul de autobuz sau de tramvai nu va mai avea, in curand, pret unic. Autoritatile vor sa introduca plata diferentiata in functie de zona in care se deplaseaza calatorii.

Deocamdata nu a fost stabilit cum va fi impartit Bucurestiul pe zone si nici ce tarife vor avea de achitat calatorii. Cu toate acestea, sistemul a fost pus deja la punct si, daca va fi aprobat, ar putea fi aplicat pana la sfarsitul anului.

"In momentul in care validezi biletul, validatorul care stie in ce zona esti, te intreaba in ce zona vrei sa ajungi. Daca vrei in zona 1 apesi zona 1 si te taxeaza corespunzator. Cand treci cu mijlocul de transport in comun dintr-o zona in alta, sistemul te anunta. Daca a intrat in zona 2, cine a platit pentru zona 2 merge mai departe, iar cine a platit doar pentru zona 1 coboara sau mai valideaza o data pentru a merge in zona 2", a explicat, pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.

Sistemul de tarifare trebuie aprobat de Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti. Un astfel de sistem exista in toate marile capitale ale lumii.

Sursa foto: pressalert.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea