Social

# acordare concediu medical #1 august #concediu medical #schimbari

Schimbari majore la concediul medical. Cum va putea fi acordat de 1 august

Acordarea concediului medical va suferi schimbari majore incepand cu 1 august. Medicii vor fi obligati sa elibereze certificatele de concediu in doua transe. In prima transa, concediul poate dura cel mult trei zile in cazul afectiunilor usoare.

 

“In cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca, constatate pe baza evaluarii raspunsului la tratamentul initial si/ sau a rezultatului analizelor de laborator, investigatiilor functionale si/ sau imagistice recomandate, medicul de familie sau, dupa caz, medicul de specialitate din ambulatoriu, care monitorizeaza afectiunea, poate elibera certificatul de concediu medical in continuare (…)”, mai apare in document.

In etapa a doua, dupa ce au trecut cele trei zile, medicul va decide daca va elibera certificatul de concediu medical in continuare, in functie de raspunsul pacientului la tratamentul prescris, precum si de rezultatele analizelor recomandate.

Strategia de urmarire a evolutiei bolii va cuprinde cel putin indicatiile terapeutice si igienico-dietetice, pe care angajatul bolnav trebuie sa le respecte.

De asemenea, potrivit noii reglementari, se introduc ”sanctiuni pentru persoanele care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, care in aceeasi perioada in care la unul dintre angajatori prezenta certificat/certificate de concediu medical, la celalalt/ceilalti angajatori, isi desfasoara activitatea curenta.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea