Social

#invatamant #ministerul educatiei #invatamant obligatoriu #schimbari in invatamant

Schimbari majore in invatamant

Camera Deputatilor a adoptat marti o noua lege prin care prevede revenirea clasei a IX-a la liceu, dar si cresterea duratei invatamantului obligatoriu de la 10 la 11 ani.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, a explicat ca noua lege "legifereaza mentinerea duratei de patru ani pentru ciclul gimnazial si pentru liceu, cresterea duratei invatamantului obligatoriu de la 10 la 11 ani, clasa pregatitoare, clasele I-VIII si clasele a IX-a si a X-a, acordarea dreptului absolventilor invatamantului profesional sa continue studiile liceale la forma de invatamant cu frecventa".

De asemenea, noul proiect introduce o noua clauza prin care se elimina discriminarea in privinta elevilor din invatamantul profesional.

"Un element foarte important este acela prin care se acorda tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun si elevilor din invatamantul profesional, inlaturandu-se o discriminare existenta pana acum in lege", a mai precizat Mihnea Costoiu.

Sursa foto: verticalonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea