Social

# sorin cimpeanu #structura scolara #ministrul educatiei #modificari #vacanta paste #vacanta elevi

Schimbari majore! Ce se intampla cu vacantele elevilor si cum va arata anul scolar! Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

Dupa ce ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta ieri ca vacanta de primavara ar urma sa fie prelungita cu trei saptamani pentru a cuprinde atat Pastele catolic cat si pe cel ortodox, astazi vine cu noi variante.

 

Sorin Cimpeanu anunta ieri ca vacanta elevilor din invatamantul preuniversitar va avea loc anul acesta in perioada 2 aprilie-4 mai. Astazi vine cu rectificari care ar putea fi aplicate in acest an.

“Pentru ca perturbarile sa fie minime, am propus modificari in structura anului scolar. Propunand o vacanta de primavara din 2 aprilie pana pe 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sarbatorilor pascale catolice, precum si pe cele ortodoxe. Vacanta de primavara va fi prelungita cu trei saptamani, incepand cu 2 aprilie pana pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critica din perspectiva epidemiologica, va beneficia de o scadere a mobilitatii prin acordarea acestei vacante in tot sistemul de invatamant preuniversitar”, a spus Sorin Cimpeanu in cadrul unei conferinte de presa.

”Al doilea avantaj este acela ca examenul national de Bacalaureat se pastreaza la datele planificate, cu prezenta fizica, si se va derula intre 28 iunie si 1 iulie, probe scrise. Singura diferenta va fi aceea ca vom echivala ca si anul trecut competentele, cu exceptia celor din promotiile anterioare care vor sustine competentele digitale. (...) Dezavantajul este insa ca suntem nevoiti sa decalam examenul de Evaluare nationala. El se va derula in perioada 5 iulie - 8 iulie, urmand ca admiterea in liceu sa se faca dupa 8 iulie”, a mai declarat ministrul.

"Dincolo de aceste doua saptamani de vacanta de vara, care se muta primavara, BAC ul se va desfasura la aceleasi date, Evaluarea Nationala va incepe pe 5 iulie. Aceasta adaptare a calendarului are avantajul de a putea organiza si simularile pentru clasele a II-a si a IV-a. Un singur dezavantaj exista, se micsoreaza vacanta de vara cu doua saptamani", a sunea ieri Cimpeanu.  

Astazi a precizat ca vacanta de vara ar putea incepe in data de 25 iunie si ca Evaluarea Nationala ar putea avea loc conform calendarului.

Sursa foto: bizbrasov.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea