Social

#bacalaureat #schimbari Bacalaureat

Schimbari la Bacalaureat! Cum vor fi corectate lucrarile. Este o premiera in Romania

Schimbari pe ultima suta de metri la examenul de Bacalaureat. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca lucrarile vor fi corectat diferit anul acesta. Este o premiera pentru Romania.

 

Sorin Cimpeanu a precizat ca se va face corectarea lucrarilor in format electronic. Noul sistem se va aplica incepand de anul viitor, la Evaluarea Nationala si, ca proiect pilot, la Bacalaurat, a spus Cimpeanu. El a explicat la Digi24 cum se va face corectarea computerizata.

„Exista deja un proiect pilot si sunt colegi cu initiativa – nu e o initiativa institutionalizata, a ministerului, ci o serie de colegi au demarat la nivelul evaluarii pentru clasa a sasea acest proiect pilot. Evaluari la matematica-stiinte, carora sa le fie alocat un cod pe fiecare item si sa fie culese rezultatele pe fiecare item. Ai o imagine mai clara asupra a ce nu a mers si ce a mers bine, pentru a vedea ce trebuie sa faci pe viitor. Itemii au competente corespondente. Cand analizezi pe fiecare item in parte, vezi ca elevii sunt deficitari pe acele competente, trebuie sa te concentrezi mai departe in procesul de predare tocmai pe acele competente”, a spus ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea