Social

# schimbari codul rutier #codul rutiere #amenzi usturatoare #amenzi

Schimbari in Codul Rutier. Atentie, soferi! Amenzi drastice

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune schimbarea Codului Rutier cu scopul de a face circulatie pe strazile din Romania mai sigura, dar si pentru a scadea numarul accidentelor.

 

Proiectul legislativ de modificare a codului Rutier se afla in dezbatere publica la MAI. Acesta vizeaza sanctiuni drastice pentru soferii care manifesta comportament agresiv, "dau flash-uri" si claxoneaza insistent pentru ca cei aflati in fata lor sa se dea la o parte.

De asemenea, se doreste inasprirea sanctiunilor pentru cei care depasesc limita de viteza, dar si introducerea de noi amenzi pentru soferii care sunt agresivi in trafic. 

Potrivit proiectului, soferii agresivi pot primi amenzi de pana la 2.900 de lei, aparand pentru prima dat ain Codul Rutier, termenul de conducere agresiva. 

Santiuni dure si pentru depasirea vitezei

Nici soferii vitezomani nu vor mai scapa usor. In prezent soferii pot ramane fara permis pentru o perioada de 90 de zile, in cazul in care depasesc limita de viteza cu 50 de kilometri la ora. Noul Cod Rutier vine insa cu modificari si sanctiuni mai drastice 

Totodata, vor fi inasprite si pedepsele pentru neacordarea de prioritate sau depasirea ilegala. Pana acum, soferii puteau sa ramana fara permis pentru 30 de zile. Conform noului cod rutier, acestia ar ramane pietoni timp de doua luni.

Noul Cod Rutier ar putea sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului, potrivit realitatea.net.

Decizia vine dupa ce Romania si-a mentinut ultimul loc in topul european al sigurantei rutiere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea