Social

Schimbarea antrenorilor

Jumatate din echipele Diviziei A au ales sa-si schimbe "principalii" de pe banca tehnica, pentru a rezista mai mult de cateva etape in campionat, tehnicienii fiind nevoiti sa faca adevarate jonglerii. Chiar si cel mai longeviv antrenor din Romania la ora actuala, Ioan Andone, este foarte aproape de a fi demis, chiar daca performantele avute la Dinamo au insumat un campionat, doua Cupe ale Romaniei si o supercupa. Puzderia de oficiali dina-movisti a cautat de mai multe ori motive pentru a-l indeparta pe Andone din Stefan cel Mare, chiar daca reusitele elevilor sai le-au depasit pe cele obtinute de Ilie Oana la Petrolul Ploiesti, intre 1952 si 1969, aceasta fiind cea mai lunga domnie a unui tehnician pe banca unei echipe romanesti . Antrenorul gazarilor a castigat in 17 ani doua titluri de campion si o cupa a Romaniei. Poate comparatia cu strainii Guy Roux - care a stat 44 de ani la AJ Auxerre si a castigat un campionat al Frantei si patru cupe, a ajuns intr-un sfert de finala a Ligii Campionilor si o semifinala a Cupei UEFA - sau cu Matt Busby, care in 24 de ani la Manchester United a adunat trei campionate si o Cupa a Campionilor, este deplasata, deoarece cei doi au avut succes si pe plan extern, dar media de viata a antrenorilor din Romania de dupa Revolutie se invarte undeva in jurul unui an. Rezultatele adunate de echipe si aparitia unor oferte mai avantajoase par a fi principalele motive care duc la demiterea antrenorilor, vezi cazurile lui Emil Sandoi, Basarab Panduru , Aurel Sunda sau cele ale lui Oleg Protasov si Dan Petrescu. Iar in rest, cazuri speciale, precum cel al lui Cosmin Olaroiu, plecat din motive necunoscute. "Asa e viata de antrenor. La victorii, jucatorii sunt "de vina", iar la infrangeri, noi", se limiteaza sa declare tehnicienii.
Farul si FC National conduc in top
Farul si FC National au avut un traseu aproape identic in politica legata de aducerea unor noi antrenori. Dupa ce Petre Grigoras si Roberto Landi au parasit cele doua grupari, oficialii au dat mana libera unor "secunzi" care insa lucrau zi de zi cu amenintarea unei posibile schimbari. Modificari care au fost produse. In locul lui Necula a fost adus un alt italian, Cristiano Bergodi , iar pe banca Farului a ajuns germanul Wolfgang Frank. Otelul este foarte aproape de a se comporta la fel. Dupa ce Ion Gigi a continuat munca lui Aurel Sunda, locul sau este vizat acum de mai multi antrenori.
La FC Brasov e haos
Dintre divizionarele B care au decis schimbarea antrenorilor pe parcursul turului, campiona este de departe FC Brasov, echipa care plecase cu gandul promovarii la statul sezonului. Oficialii ardelenilor au inceput sezonul cu Gigi Multescu, dar dupa numai cateva etape tehnicianul a fost demis, in locul sau fiind instalat fostul antrenor al echipei de tineret a Romaniei, Nicolae Manea . Acesta a rezistat tot cateva etape, in locul sau fiind reinstalat Multescu. Nu pentru mult timp, pentru ca "principalul" a fost demis din nou, locul sau fiind luat de fostul tehnician al Farului, Petre Grigoras.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea