Social

#somaj #somaj romania #somaj tehnic

Schimbare majora. Ce se intampla cu somajul tehnic in Romania. Toata lumea trebuie sa afle

Schimbari majore in ceea ce priveste somajul tehnic in Romania. Acesta nu va mai fi decontat de stat incepand cu data de 1 iulie. De ce a fost luata aceasta decizie?

Toti romanii care vor somaj tehnic vor trebui sa suporte costurile.Facilitatea aceasta a fost prelungita succesiv inca de la inceputul pandemiei de coronavirus, iar ultimul termen pana la care s-a prevazut posibilitatea de a beneficia de acest sprijin din partea statului pentru domeniile restrictionate din cauza pandemiei este 30 iunie, potrivit OUG 211/2020.

Salariatii care au fost afectati de activitatea redusa sau intreurpta, care au contractul de munca suspendat, beneficiaza de o indemnizatie platita din bugetul asigurarilor pentru somaj, in cuantum de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat in vigoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea