Social

#schimba viitorul # poluare plastic #poluare #plastic #viitor #initiativa

Schimba viitorul prin arta. O initiativa privind impactul poluarii cu plastic

O persoana consuma anual 70.000 microplastice, adica aproximativ 100 de biti de microplastic pe parcursul unei singure mese, potrivit unui studiu  publicat in Environmental Pollution.

ParkLake a lansat campania „Schimba viitorul prin arta” cu scopul de a crea un dialog cu publicul despre poluarea cu plastic, una dintre cele mai mari provocari de mediu, la nivel mondial.

In iunie ParkLake Shopping Center a lansat un apel de proiecte de sculptura publica adresat tinerilor artisti din Romania in urma caruia trei artisti s-au alaturat proiectului Senses of the Future, coordonat de Raluca Ghideanu – parte din campania ParkLake, „Schimba viitorul prin arta”: Stefan Bogdan, Adrian Piorescu Oprea si Sergiu Chihaia.

Proiectul se va finaliza printr-o expozitie inedita formata din patru sculpturi realizate integral din plastic reciclat de catre tinerii artisti. Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 15 august – 15 octombrie, in spatiul exterior ParkLake Shopping Center.

Partenerii ParkLake in aceasta campanie sunt  Eco Serv Recycle si La Fantana.

Artistii care transmit alaturi de ParkLake un mesaj catre viitor prin arta lor

Raluca Ghideanu este o tanara artista care s-a dezvoltat mai ales in zona sculpturii, unde are peste 20 de expozitii de grup nationale si internationale, trei bienale internationale de arta, cinci expozitii personale, cinci sculpturi de arta publica si un premiu international de sculptura. Personajele sale sculpturale vorbesc despre viata, despre redescoperire si redefinire, despre inchisorile in care ne aflam.

Stefan Bogdan este un tanar artist, student in anul II in cadrul Universitatii de Arta Bucuresti, care isi doreste ca prin participarea lui la campania „Schimba viitorul prin arta” sa semnaleze tuturor ca a sosit timpul pentru o schimbare radicala. „Plasticul a devenit o problema la nivel european iar faptul ca stim deja aceasta problema, ne ofera ocazia de a o evidentia prin arta.”

Adrian Piorescu Oprea este un sculptor, care recent si-a obtinut diploma de Licenta si Master in cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, sectia Sculptura. Motivatia lui de a face parte din acest proiect este aceeasi care il inspira si in creatiile artistice personale, aceea de a face privitorii sa constientizeze efectele ireversibile aduse in mediul natural de catre fiinta umana si datoria morala pe care omul o are fata de natura si totodata pentru semenii din specia sa.

Sergiu Chihaia, absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, este in prezent cadru didactic titular la departamentul Moda, in cadrul aceleiasi institutii. Participa cu lucrarile sale la expozitii nationale si internationale, iar in 2014 a castigat premiul UAP pentru Arte Decorative - Textile in cadrul proiectului Arte in Bucuresti, editia a V- a. Este sculptor, textilist si designer iar in focul creatiei, le imbina pe toate, devenind scenograf desavarsit.  

In perioada urmatoare, cei patru artisti vor lucra pentru realizarea sculpturilor din plastic reciclat in spatiul amenajat in incinta ParkLake. Va invitam sa urmariti evolutia campaniei „Schimba viitorul prin arta” pe pagina Facebook a centrului comercial @ParkLakeShoppingCenter.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea