Social

#copii #violenta #efect #desene animate

Scenele violente din desene animate provoaca stop cardiac. Ar trebui cenzurate?

Desenele animate in care exista scene de violenta au un impact puternic asupra copiilor, se arata intr-un studiu realizat de Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti.

Desenele animate in care cadrele linistitoare sunt urmate de imagini violente au indus subiectilor testati scurte stopuri cardio-respiratorii, tensiune oscilanta si respiratie cu oprire, sustine Mihaela Chraif, doctor in psihologie in cadrul Universitatii Bucuresti, citata de adevarul.ro.

Testele au inclus mai multe seriale, printre care si desenul animat „Happy Tree Friends", celebru prin scenele sale violente. Subiectii testului au fost tineri studenti, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

Rezultatele acestui studiu vin sa intareasca banuielile mai vechi ale celor din lumea academica, si anume ca desenele animate violente pot avea efecte nocive asupra copiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea