Social

#inundatii catastrofale #scenariu sumbru #topire ghetari #ghetari

Scenariul sumbru care devine realitate. Inundatii catastrofale din cauza topirii ghetarilor

Potrivit oamenilor de stiinta ghetarii din Groenlanda si Antarctica se topesc intr-un ritm alert. Cel mai grav scenariu privind cresterea nivelului marilor si oceanelor este aproape de realitate.

 

Oamenii de stiinta trag un semnal de alarma si sustin ca milioane de oameni care traiesc in zonele joase de coasta vor fi amenintati de inundatii catastrofale, intr-un viitor nu foarte indepartat.

In cazul in care toata gheata din Groenlanda s-ar topi nivelul marilor si oceanelor va creste cu 7 metri. In schimb, daca se topeste intreaga gheata din Antarctica, care este cea mai mare intindere de gheata din lume, nivelul marilor si oceanelor va creste cu 58 de metri.

Nu se asteapta ca toti ghetarii sa se topeasca, insa este suficient ca o mica parte dintre acestia sa se topeasca pentru a se ajunge la un adevarat dezastru.

Potrivit noului studiu efectuat e specialistii de la Univesitatea Leeds si Institutul Danez de Meteorologie avertizeaza ca daca se mentine rata actuaa de topire, la inalul acestui secol nivelul marilor si oceanelor va creste, la nivel global, cu 17 centimetri.

Acelasi studiu arata ca diferite regiuni de coasta unde traiesc, in prezent, 16 milioane de oameni, ar fi amenintate de inundatii catastrofale, anuale sau poate de mai multe ori pe an, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea