Social

#gaini salbatice # invazie gaini #noua zeelanda

Scenariu desprins din filme! Au scapat de coronavirus, dar au fost invadati de gaini salbatice

Un scenariu care pare sa fie desprins din filme are loc in Noua Zeelanda. Dupa ce tara a scapat de coronavirus, avand 0 cazuri active, autoritatile au ridicat orice restrictii pe 8 iunie. Insa, acum Noua Zeelanda se confrunta cu alta problema: o invazie a gainilor salbatice care s-au inmultit alarmant.

 

Locuitorii unei suburbii in vestul Aucklandului traiesc un adevarat cosmar. Acestia se trezesc in cotcodacitul gainilor, se plang de zgomotele facute de acestea, dar si de mizeria lasata in urma de gaini.

Insa nu toti locuitorii le considera deranjante, unii sustinand ca aduc o nota pitoreasca zonei. Exista si localnici care hranesc gainile. Insa mancarea lasata pentru acestea a atras o alta problema. Sobolani mari “cat pisicile”.

Autoritatile se chinuie sa le gaseaca un camin gainilor. Acestia au reusit sa captureze 230 de pasari cu ajutorul unor plase.

“A fost dificil sa gasim o solutie fiindca rezidentii voiau sa scape de ele, dar fara sa le ranim”, a declarat unul dintre angajati, subliniind ca intreaga operatiune a fost supravegheata de un medic veterinar.

Gainile capturate pana in prezent au fost trimise la o ferma.

Sursa foto: globalnews.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea