Social

#diabet #boli pulmonare #renuntare fumat #efecte negative #fumat

Scapi de una, dai de alta! Efectul pervers al renuntarii la fumat

Te chinui sa te lasi de fumat? Cand vei afla rezultatele unei cercetari realizate de oamenii de stiinta americani te vei gandi de doua ori ce sa faci. Specialistii au descoperit faptul ca renuntarea la fumat creste riscul de diabet, scrie clicksanatate.ro.

11.000 de persoane care fumau si care nu aveau diabet au luat parte la studiul cercetatorilor americani care s-a intins pe durata a nu mai putin de 17 ani. In toata aceasta perioada, voluntarilor le-a fost monitorizata glucoza si greutatea.

Asa s-a observat faptul ca multi dintre cei care au renuntat la obiceiul de a fuma s-au ingrasat mai ales in primii trei ani, fapt care le-a crescut riscul de a face diabet. Asta cu atat mai mult cu cat cei care renuntau la tigari le inlocuiau cel mai adesea cu dulciuri! Specialistii trag un semnal de alarma si ii sfatuiesc pe cei care vor sa scape de dependenta de nicotina sa aiba foarte mare grija la alimentatie.

Persoanele care au continuat sa fumeze au prezentat un risc mult mai scazut de a se imbolnavi de diabet, dar in acelasi timp au inregistrat mai multe sanse de a suferi de boli pulmonare sau de afectiuni ale inimii.

Sursa foto: breakthroughs.cityofhope.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea