Social

#masini Volkswagen #volkswagen

Scandalul Volkswagen, si in Romania. Ce TREBUIE sa stie romanii care au masini germane

Pana la 11 milioane de automobile Volkswagen contin un soft prin care este influentat rezultatul testelor de poluare. In SUA, aproape 500.000 de modele Volkswagen si Audi vandute incepand cu 2008 au fost rechemate in service! Iata ce se intampla la noi in tara cu posesorii de astfel de autoturisme.

Registrul Auto Roman (RAR) verifica toate masinile provenite de pe pietele externe, insa in Romania nu a intrat niciun autovehicul din SUA marca Volkswagen, produs in perioada 2008 - 2015, au declarat, pentru Agerpres, reprezentantii autoritatii.

Marcile grupului german Volkswagen sunt populare mai ales printre romanii care isi cumpara masini second hand. in fiecare an sunt inmatriculate in Romania zeci de mii de masini care sunt produse in uzinele acestui grup.

Soferii romani care si-au cumparat masini germane cu emisii mai mari decat cele legale s-ar putea trezi ca trebuie sa plateasca sume mai mari pentru timbrul de mediu. Asta pentru ca principalul criteriu pentru stabilirea taxei este emisia de noxe in atmosfera, potrivit Romania TV.

Volkswagen, cel mai mare producator auto din lume, este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si in timpul operatiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluarii era mai ridicat, sustine Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA).

Anchetatorii au regasit acest software in mai multe versiuni ale motorizarilor diesel de pe modelele VW Golf, Jetta si Beetle, pe modelele Audi A3 produse din 2009 incoace, precum si pe modelele VW Passat produse din 2014 incoace. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea