Social

#cristian diaconescu #mae #spion bulgar #ucraina #diplomatie

Scandalul spionajului: MAE nu intervine "intr-o chestiune in derulare"

Cristian Diaconescu , ministru de Externe , a declarat astazi ca Romania si ministerul sau nu se amesteca intr-o chestiune in derulare. El a precizat ca se desfasoara procedurile conform preverilor legale.

"Nu amestecam interesele Romaniei si ministerul de externe intr-o chestiune in derulare", a spus Cristian Diaconescu , referitor la situatia relatiei cu Ucraina. 

Saptamana trecuta, doi atasati militari de la Ambasada Ucrainei de la Bucuresti ar fi fost expulzati pentru ca ar fi cumparat secrete de stat de la un spion bulgar in Romania.

Ministrul a mai spus ca relatiile cu Ucraina sunt in continuare pozitive, dar a refuzat sa argumenteze. "Este aprecierea Ministerului de Externe si evident ca avem argumente pentru acestea", a spus Diaconescu, citat de Adevarul.

Izbucnirea scandalul legat de cetateanul bulgar Marinov Zikolov a fost tratata de Ministerul de Externe cu tacere absoluta
. Bulgarul ar fi furnizat informatii militare secrete, obtinute de la un subofiter roman, atasatului militar al Ambasadei Ucrainei la Bucuresti. 

Citeste si

Romania, spionata de "reprezentantii puterii straine Ucraina"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea