Social

#Hexi Pharma #dezinfectanti diluati #scandalul dezinfectantilor

Scandalul dezinfectantilor! Dupa teste, perchezitii, demisii – faliment

Hexi Pharma, compania farmaceutica implicata in scandalul dezinfectantilor diluati folositi in spitale, si-a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti. Dosarul a fost inregistrat marti si are ca obiect “cererea debitorului in baza articolului 66 din Legea 85/2014".

Surse din companie au declarat, miercuri, pentru News.ro ca angajatii au fost informati ca isi vor pastra posturile pana la sfarsitul lunii mai, cand le vor fi incheiate contractele de munca.

Potrivit acelorasi surse, mai multi angajati nu mai vin la serviciu de la sfarsitul lunii aprilie, dupa scandalul in care a fost implicata compania.

Dupa ce presa a scris, pe larg, pe tema calitatii slabe a dezinfectantilor produsi de firma Hexi Pharma, saptamana trecuta a fost deschis un dosar penal pentru infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse.

In weekend au fost ridicate probe si documente, dupa ce au fost facute perchezitii la sediul si punctele de lucru ale Hexi Pharma, dar si la 25 de spitale din 21 de judete si Bucuresti.

Procurorii au facut perchezitii si la domiciliul lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

In urma informatiilor aparute pe tema dezinfectantilor diluati care se presupune ca au fost folositi in spitalele din Romania, Patriciu Achims-Cadariu a demisionat din functia de ministru al Sanatatii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea