Social

#carne de vita # carne de cal #scandal carne de cal #conserve carne de cal

Scandalul carnii de cal izbucneste din nou

Scandalul carnii de cal etichetate ca fiind carne de vita a izbucnit din nou in Romania, dupa ce autoritatile din Marea Britanie au descoperit in cateva magazine conserve de acest tip, produse in tara noastra.

Conservele descoperite cu ADN de cal in Marea Britanie au fost imediat retrase de la vanzare. Autoritatile britanice sustin ca acestea au fost produse in Romania in ianuarie 2013.

Intr-un comunicat al Agentiei pentru Siguranta Alimentelor se arata ca aceste conserve contineau 320 de grame de carne de vita si carne de cal in proportie de 1 pana la 5 procente.

La inceputul anului 2013 au fost descoperite mai multe conserve si produse din carne de cal ce fusesera etichetate ca fiind cu carne de vita in mai multe tari din UE, iar tara noastra figura pe lista principalilor furnizori de carne de cal.

Vladimir Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a declarat, joi seara, ca a fost identificata firma producatoare a acestor conserve si au fost demarate controale.

Sursa foto: finantistii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea