Social

#carne #avertizare #acuzatie #informatii #presa #carne de vita # carne de cal

Scandalul carnii de cal: Autoritatile britanice stiau ce se intampla din 2011

Problema carnii de cal era cunoscuta de autoritatile din Marea Britanie inca din 2011, potrivit unor informatii publicate in ziarul Sunday Times. Un fost director din cadrul Agentiei pentru Siguranta din Marea Britanie sustine ca in aprilie 2011 a intocmit un raport in care atragea atentia ca la consumatori ajunge carne de cal contaminata. Avertismentul a fost insa ignorat de autoritati.

Informatiile sunt confirmate si de Malcom Walker, directorul unuia dintre magazinelor implicate in scandal.

"Ce cititi acum in ziare este ca Departamentul pentru Mediu si Mancare a fost avertizat de acest lucru inca de acum 18 luni si ca nu a facut nimic, asa ca nu dati vina pe noi", a spus directorul lantului de magazine Iceland, care a acuzat autoritatile ca "incearca sa traga preturile in jos".

Autoritatile din Marea Britanie au inceput deja o ancheta pentru a stabili veridicitatea informatiilor aparute din presa. Scandalul carnii de cal vanduta drept carne vita a afectat pana in acest moment 10 state europene, inclusiv Romania.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea