Social

#germania #scandal #informatii #confidential

Scandal in Germania, dupa descoperirea unui trafic cu date confidentiale

Un vast scandal legat de un trafic cu date private a izbucnit in Germania, o tara care, avand experienta nazista, este intotdeauna atenta sa evite inregistrarile abuzive de informatii, care ar putea sa fie considerate intruziuni ale statului in viata privata a cetatenilor.

Milioane de euro . "Iar acesta este doar varful icebergului", recunoaste Dix.

De mai mult de un an, in contextul luptei antiterorism , dezbaterea publica se concentreaza asupra limitelor ce trebuie impuse statului, care, in goana sa dupa informatii care sa ajute la depistarea teroristilor cibernetici, solicita accesul la datele personale ale cetatenilor.

Legea in domeniu a fost inasprita, iar politia si anchetatorii judiciari pot de acum sa intercepteze convorbirile si sa patrunda in calculatoarele suspectilor. In plus, companiile de telefonie trebuie sa pastreze timp de sase luni istoricul apelurilor. Guvernul a argumentat ca astfel de masuri sunt in favoarea securitatii nationale.

Scandalul cu date personale este insa in intregime de natura comerciala. Totul a pornit de la un angajat al unui centru de vanzari prin telefon. Detlef Tiegel, in varsta de 36 de ani, a spus ca in urma cu opt zile a trimis unei birou pentru protectia consumatorului din Schleswig-Holstein (in nordul Germaniei) un CD care continea 17.000 de date confidentiale, printre care numeroase numere de conturi bancare, colectate ilegal de catre angajatorul sau. Potrivit acestuia, compania la care este angajat dispune de cel putin 1,5 milioane de informatii obtinute ilegal. De atunci, biroul a mai primit alte doua astfel de CD-uri.

Autoritatile federale au dorit sa verifice ele insele daca achizitionarea unor astfel de date este atat de simpla. Raspunsul a fost "Da", inclusiv in cazul datelor bancare, a caror comercializare este strict interiza de lege in Germania. Teoretic, de la 1 ianuarie, sunt interzise si vanzarile prin telefon fara acordul prealabil al celui interesat.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea