Social

#scadere preturi #preturi #tva #reducere tva

Scad toate preturile? Vom avea din nou TVA de 19%!

Aflat pe patul de spital din Turcia, unde a suferit o interventie chirurgicala la un genunchi, premierul Victor Ponta a anuntat aseara pe Facebook reducerea TVA la 19%, sustinand chiar ca diminuarea taxei pe valoare adaugata se va face „mai devreme de 1 ianuarie 2016”.

Cu alte cuvinte, am putea incheia acest an cu preturi mult mai mici la toate produsele. Mai mult, prim-ministrul Romaniei sustine ca, de la 1 iulie anul acesta, preturile medicamentelor vor scadea cu 20%.

"In aceasta dupa-amiaza m-au vizitat colegii mei Nicu Banicioiu si Eugen Teodorovici! Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare: 1) miercuri, deputatii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare - reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19 ( nu 20%) - astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010 / avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19 in loc de 20) / am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!.

2) De la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% - o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvern", a scris Ponta pe Facebook, duminica seara.

Comisia de Buget din Camera Deputatilor a votat deja, in aceasta saptamana, introducerea cotei reduse de TVA de 5% pentru manuale scolare, ziare si reviste, carti, acces in muzee, gradini zoologice, evenimente sportive, cinematografe. Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, odata cu noul Cod Fiscal.

Sursa foto: cariereonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea