Social

#arca lui noe #schimbari climatice #cataclism planetar #rezerva seminte

Savantii se pregatesc de un cataclism planetar. Uite ce contine noua “Arca a lui Noe”!

O rezerva importanta de seminte ale unor soiuri de cereale si legume a inceput sa fie constituita de catre savantii alarmati de declansarea unei Apocalipse climatice.
 

“Seiful global de seminte” a fost amplasat in regiunea Svalbard de pe coasta Norvegiei, aproape de cercul arctic. Iata ce contine acesta!

Patru largi containere continand semintele a peste 10.000 de plante au fost expediate din Bulgaria, Columbia, India si Taiwan in cadrul programului derulat de Global Diversify Crop Trust, o organizatie alarmata de ritmul rapid al modificarilor climatice inregistrate pe Terra.

Seiful cu seminte este vazut ca o rezerva a plantelor conservate deja in bancile de seminte din toata lumea, peste 100 de tari contribuind cu seminte de grau, orz, porumb naut si arahide pentru conservarea acestor specii de plante. Numarul total al rezervei de seminte a ajuns anul acesta la 825.000 de varietati de plante, insumand 13.000 de ani de agricultura.

Sursa foto: timisoara.all.biz

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea