Social

#istanbul #consulat #sua

Sase morti in urma unui atac produs din fata Consulatului american din Istanbul

Trei politisti si trei atacatori au murit in urma unui atac armat in fata Consulatului SUA din Istanbul, conform unui bilant dat publicitatii de guvernatorul orasului. Nici o persoana din interiorul Consulatului nu a fost ranita.

Unul dintre agresorii care au deschis focul miercuri asupra politiei, in apropiere de consulatul Statelor Unite la Istanbul, avea pasaport sirian, potrivit postului de televiziune CNN Turk.

Ocupantii unei masini albe care oprise la un punct de control de langa Consulatul american de la Istanbul au deschis focul asupra politistilor care se apropiau de vehicul, informeaza CNN.

Guvernatorul orasului Muammer Guler a declarat ca autoritatile continua operatiunile pentru identificarea atacatorilor. Un martor, Ulus Durgut, in varsta de 24 de ani, a declarat ca "teroristii erau barbati cu barba si cu parul lung". Guvernatorul a anuntat ca incidentul s-a declansat cand barbatii inarmati au deschis focul asupra postului de politie din apropierea consulatului. Agresorii i-au vizat "direct" pe politisti, a spus el.

Incidentul, care a durat mai putin de zece minute, s-a declansat in jurul orei locale 11.00 (11.00, ora Romaniei), in fata misiunii americane, extrem de bine pazita. Cladirea, un complex amplu inaugurat in 2003, este situata in cartierul Istinye, pe malul european al Istanbulului, cea mai mare metropola din Turcia, potrivit CNN-Turk si NTV.

Un alt politist si un civil, soferul unui vehicul de politie, au fost raniti, a spus guvernatorul, fara a preciza care au fost motivele agresorilor. gentia de presa semioficiala Anatolia informeaza ca politia cauta cel putin doi dintre agresori , care ar fi reusit sa scape.

Ambasada Statelor Unite la Ankara a confirmat ca este la curent cu producerea unui incident in apropierea Consulatului american de la Istanbul, dar nu dispune de alte detalii.

Turcia a fost afectata de atacuri armate comise de mai multe grupari, inclusiv maoisti, tortkisti, separatisti kurzi si militanti islamisti .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea