Social

#indragostiti #sarut #bacterii #cuplu

Un sarut si nu doar atat! 80 de milioane de bacterii transmise in 10 secunde

Nimic nu e mai romantic decat doi indragostiti care se saruta. Dar ti-ai fi putut imagina cate bacterii se transfera de la unul la celalalt in doar 10 secunde? Cercetatorii au stabilit: peste 80 de milioane!

Potrivit unui studiu publicat in revista "Microbiome" si citat de dailymail.co.uk, partenerii care se saruta de cel putin noua ori pe zi ajung sa aiba comunitati similare de bacterii orale. "Sarutul intim implicand contactul complet al limbii si schimbul de saliva pare sa fie un comportament specific la oameni, comun in peste 90 la suta din culturile cunoscute", a spus Remco Kort, autorul principal al studiului.

Cercetarea a aratat faptul ca la partenerii care s-au sarutat a crescut de trei ori cantitatea de bacterii probiotice din saliva receptorului. In plus, specialistii au calculat ca, in total, 80 de milioane de bacterii ar fi fost transferate in cursul unui sarut relativ scurt, de 10 secunde.

De asemenea, studiul sugereaza un rol important al obiceiurilor alimentare si de ingrijire personala pentru alte mecanisme care selecteaza microbiota orala, in special in ceea ce priveste microbiota de pe limba, scrie dailymail.co.uk.

Sursa foto: missingbeatsoflife.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea