Social

Sarkozy sustine crearea unui "sistem de graniceri europeni"

Presedintele Nicolas Sarkozy s-a declarat vineri, la Atena, in favoarea unui "sistem de graniceri europeni" pentru a lupta impotriva imigratiei ilegale, o propunere sustinuta in special de Grecia , relateaza AFP.

"Cea mai buna solutie este sa ajungem, la un moment dat, la un sistem de graniceri europeni", a afirmat Sarkozy intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Costas Karamanlis.

"Nu putem lasa tarile de la frontierele UE sa isi pazeasca singure granitele care, o data ce sunt incalcate, vizeaza toate tarile din centrul Europei", a spus el.

"Sunt foarte interesat de propunerile elene, de exemplu de un sistem de nave ale Pazei de Coasta comune francezilor si grecilor", a adaugat el.

Grecia este o tara de tranzit a imigrantilor catre Europa de Vest. In anul 2007, politia elena a arestat aproximativ 112.000 de imigranti ilegali, potrivit Ministerului de Interne.

Nicolas Sarkozy a efectuat vineri o vizita oficiala in Grecia . El urmeaza sa mearga astazi dimineata la Beirut, pentru a se intalni cu presedintele libanez Michel Sleimane.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea