Social

#cooperarea nato ue #sarkozy merkel aliati

Sarkozy si Merkel se aliaza pentru o cooperare intre UE si NATO

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au lansat un apel pentru o " cooperare adevarata" intre Uniunea Europeana si NATO .

Anuntul a fost facut prin publicarea unui articol comun, in pagina electronica a cotidianului francez Le Monde , informeaza NewsIn.

"Spre marele nostru regret, parteneriatul strategic dintre NATO si UE nu este la inaltimea asteptarilor noastre, din cauza dezacordurilor care persista intre unele state", scriu cei doi lideri in articolul comun. Sarkozy si Merkel se vor intalni sambata la Munchen, cu ocazia Conferintei pentru securitate, o reuniune anuala considerata echivalentul Forumului Davos in domeniul apararii.

Franta si Germania vor gazdui pe 3 si 4 aprilie, la Strasbourg si Kehl, summitul NATO organizat cu ocazia implinirii a 60 de ani de la infiintarea Aliantei. Ce doi lideri asteapta de la acest summit sa lanseze "discutiile pentru un nou concept strategic" si in aceasta perspectiva, Sarkozy si Merkel pledeaza pentru o "veritabila cooperare intre UE si NATO, bazata pe o complementaritate necesara".

Presedintele francez si cancelarul german precizeaza ca intentia lor nu este sa "reinventeze principiile fundamentale" ale NATO, ci sa "dezbata fara ochelari de cal noi orientari si transformarea Aliantei intr-un mod credibil". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea