Social

Sarea creste riscul cancerului de stomac

Alimentele foarte sarate ne pun in pericol sanatatea noastra. Nu sunt bune la inima, ceea ce se stia deja, dar mai nou nu cad bine nici la stomac . Cercetatorii japonezi au stabilit legatura dintre alimentele foarte sarate si cancerul stomacului. Cercetatorii japonezi au monitorizat, aproximativ 14 ani, peste 2.700 de persoane cu varste peste 40 de ani. Persoanele care consumau peste 10 grame de sare zilnic se expuneau un risc dublu de cancer, comparativ cu cei care aveau un consum mult sub cele 10 grame. Nu intamplator Japonia este tara unde s-a derulat acest studiu. Deoarece Japonia este la ora actuala campioana in lume la cancerul stomacului. Evident ca exista si o explicatie pentru acest nefericit record. Japonezii sunt recunoscuti pentru cantitatile mari de peste crud pe care le mananca zilnic si pentru faptul ca stomacul lor este in majoritatea cazurilor contaminat cu bacteria responsabila de declansarea ulcerului si cancerului stomacului. Bacteria care are aceasta trista celebritate este (continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea