Social

Sarac la Bucuresti, milionar la Chicago

Cotidianul Chicago Tribune, ziarul cu cea mai mare circulatie din Chicago, a publicat in numarul din 10 ianuarie , in sectiunea Red Eyes, o fotografie si un amplu interviu cu Relu Stan la rubrica "Gata sa-ti faci milioanele?". Pagina dedicata dlui Stan poarta ca titlu un citat din interviu: "Banii inseamna libertate" si un subtitlu la fel de semnificativ: "Varsta: 38 de ani. Milionar de la 29."
Relu Stan, nascut in Bucuresti, a emigrat cu parintii lui in Statele Unite la 15 ani, stabilindu-se in Chicago, statul Illinois. Dupa colegiu, Stan a lucrat cativa ani ca barman si a trait nonsalant cum ii statea bine unui barbat tanar . Dar comotia cerebrala urmata de incapacitatea fizica a tatalui sau l-a adus la realitatea de a fi singura sursa de venit pentru intreaga familie.
Stan a decis ca era cazul sa-si gaseasca o munca "adevarata" si a reusit sa se angajeze ca agent de bursa . A urmat o rapida ascensiune spre succes. "Munceam in fiecare zi: ma trezeam la 5, eram primul la serviciu si plecam ultimul. In primii sapte ani am lucrat si de ziua mea si sambetele. Daca unii munceau 40 de ore, eu munceam 70, nimeni nu putea tine pasul cu mine".
Pana la 30 de ani venitul de la bursa i-a permis sa-si ajute familia, dar si sa traiasca pe picior mare. A deschis o firma imobiliara, Stan Properties, care initial a fost o ocupatie secundara. In timp, restaurarea, vanzarea si inchirierea spatiilor imobiliare s-au dovedit o investite atat de profitabila incat dupa ce i-au adus primul million Stan a decis sa-si focalizeze tot interesul in acest domeniu. O alta investitie care a inceput sa dea roade a fost parteneriatul pentru infiintarea clubului de noapte Victor Hotel care, dupa doar sase luni de la deschidere, a devenit unul din punctele de atractie ale clientelei rafinate din Chicago.
Stan locuieste acum pe Gold Coast, cartierul cel mai select al Chicago-ului, conduce un Range Rover si are case de vacanta in Bucuresti si in Puerto Vallarta, Mexico. De asemenea, prezideaza Round Table Society, o organizatie nonprofit care promoveaza valorile culturale romanesti in Chicago si ajuta familiile proaspat sosite din tara sa se integreze in viata americana.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea