Social

#sapun antibacterian interzis #pericole sapun antibacterian #sapun #sapun antibacterian

Sapunul antibacterian, interzis. Este mai periculos decat credeai! Tu il folosesti?

Sapunul antibacterian a fost interzis in SUA. Incepand de anul viitor acest produs nu va mai putea fi achizitionat de la rafturi. Autoritatea Americana a Medicamentelor din Statele Unite a luat aceasta decizie deoarece sapunul antibacterian s-a dovedit a fi nociv pentru oameni.

 

Potrivit oficialilor de la Autoritatea Americana a Medicamentelor din Statele Unite, folosirea pe termen lung a acestora creste rezistenta la antibiotice si pot duce la dereglari hormonale. Este vorba in special de produsele care contin triclosan sau triclocarban.

"Cercetarile arata ca aceste substante pot afecta activitatea endocrina. Cu alte cuvinte, pot sa ne dea hormonii peste cap, iar asta poate conduce la probleme tiroidiene", adauga Janet Woodcock, reprezentant al Autoritatii Americane a Medicamentelor.

Autoritatatea Americana a Medicamentelor a interzis 19 substante, iar dintre acestea cel putin una se gaseste in cele peste 2.000 de produse antibacteriene aflate pe piata americana. Oficialii si-au motivat decizia spunand ca cele 19 substante antibacteriene nu omoara bacteriile, iar pe termenul lung ar putea chiar sa dauneze sanatatii, potrivit libertatea.ro.

"Sunt foarte putine dovezi, iar in unele cazuri deloc, ca adaugarea acestor substante previne infectiile si raspandirea germenilor mai bine decat apa si sapunul", adauga Janet Woodcock.

 

Sursa foto: style.pk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea