Social

#sapte soldati polonezi #soldati polonezi judecati #soldati polonezi afganistan

Sapte soldati polonezi, judecati pentru uciderea unor civili in Afganistan

Procesul a sapte soldati polonezi , acuzati ca au ucis civili afgani in timpul unei actiuni militare in august 2007, a inceput marti la tribunalul militar de la Varsovia.

"Este primul proces din istoria armatei poloneze pentru incalcarea Conventiei a IV-a de la Haga din 1907 si Conventia a IV-a de la Geneva din 1949, referitoare la legile si cutumele razboiului pe teren si protectia civililor in timp de razboi", a declarat purtatorul de cuvant al tribunalului, Rafal Korkus, informeaza AFP, citata de NewsIn.

La 16 august 2007, soldatii polonezi din Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a NATO au deschis focul cu mortiere si arme automate asupra satului afgan Nangar Khel din regiunea muntoasa Wazi-Khwa (sud-est), provocand moartea a opt persoane, printre care femei si copii.

Soldatii spun ca sunt nevinovati, precizand ca au ripostat unor atacuri ale talibanilor si dau vina pe echipamentele "defecte".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea