Social

#batran #teren #trazactie #imobiliara #paravan

Sapte batrani, paravan pentru "baietii destepti" din imobiliare

Numele a sapte batrani, cu varste intre 60 si 97 de ani, apar in spatele mai multor importante tranzactii imobiliare , devenind astfel unii dintre cei mai bogati oameni din Romania.

Pentru cele 362 de hectare aflate in joc, acestia au fost doar paravan, pentru ca si-au vandut drepturile litigioase si au ramas in final doar cu pensiile. Nicolaide Dumitru, la cei 97 de ani, apare ca proprietar pe aproape 200 de hectare de teren. Pentru ca autoritatile statului au fost prea "generoase" cu el, Directia Nationala Anticoruptie cerceteaza retrocedarile facute in numele lui, informeaza Jurnalul National. Fostul prefect al Bucurestiului Mioara Mantale s fost cea care a dat startul, prin semnarea unei hartii. Atunci Nicolaide a primit in Nordul Bucurestiului 12 hectare de verdeata, in curtea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa. Ulterior, el a mai fost cadorisit cu alte sute de hectare la Popesti Leordeni , 12 hectare la Baneasa, inchizand astfel lupta imobiliara din zona. A mai primit in jur de 11 hectare la Laromet, renumita fabrica din Bucurestii Noi. Maria Nicolaescu, in varsta de 70 de ani, din Constanta, are aceeasi poveste. Numele ei este prezent in actele unor tranzactii imobiliare. Una dintre ele este o adevarata mosie - 147 de hectare la Agropol Popesti-Leordeni. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea