Social

#formula 1 #piloti #reguli dure

Sanctiuni mai dure pentru pilotii din Formula 1

Incepand cu sezonul urmator, pilotii din Formula 1 vor fi sanctionati mult mai dur, in cazul in care se comporta periculos sau nesportiv, informeaza antena3.ro.

Federatia Internationala de Automobilism va putea sa-i excluda pe piloti din cursa sau sa-i penalizeze pentru urmatorul Mare Premiu.

Una dintre cele mai importante noutati stipuleaza ca un pilot are dreptul sa efectueze o singura schimbare de directie in momentul in care isi apara pozitia, orice alt comportament fiind interzis.

De asemenea, pilotii nu au voie sa paraseasca circuitul, in conditiile in care pista include acum si liniile albe de demarcatie de pe margine. Se considera ca un pilot este in afara pistei in cazul in care nicio parte a monopostului nu ramane pe traseu . In cazul in care un pilot iese de pe circuit, el poate reveni pe traseu numai daca se intrunesc conditiile de siguranta si fara sa obtina un avantaj.

Cei lasati in urma in cursa trebuie sa le permita masinilor mai rapide sa ii depaseasca la prima ocazie ivita. Orice pilot care ignora steagul albastru (ce indica venirea unei masini mai rapide) va fi penalizat de comisarii de cursa.

Totusi, Federatia Internationala de Automobilism va da dovada si de indulgenta, anuntand ca va permite fiecarei echipe sa incalce regulile de patru ori pe parcursul sezonului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea