Social

Salvati anticoruptia din gunoi!

Peste 15 ONG-uri au semnat ieri un protest prin care dezaproba votul Senatului, care a respins Legea DNA, cerind Executivului sa-si asume raspunderea guvernamentala asupra acestei legi. Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul a promis o consultare a acestora cu Guvernul.

Votul Senatului de joi, prin care se arunca la gunoi Legea Departamentului National Anticoruptie (DNA), este de natura sa compromita demersurile acestei institutii in activitatea sa, considera semnatarii protestului, care cer cu insistenta presedintelui Romaniei sa evalueze atent aceasta situatie si sa o retransmita Parlamentului. Totodata, solicitam deputatilor si senatorilor sa analizeze importanta acestei legi, din perspectiva interesului public si nu din aceea a protejarii intereselor proprii, de partid sau de grup, a declarat Mircea Toma , director al Agentiei de Monitorizare a Presei. In acelasi timp, presedintele Asociatiei Pro Democratia crede ca Romania a intrat de joi intr-o perioada de criza, iar depasirea ei inseamna mentinerea DNA, spune Cristian Pirvulescu . Aceeasi sursa a afirmat ca asumarea raspunderii de catre Guvern ar arata ca exista vointa politica pentru o lupta anticoruptie coerenta.

Pe de alta parte, conducerea Transparency International Romania considera ca a retrage institutiei specializate competenta in anchetarea actelor de mare coruptie tocmai atunci cind a inceput sa isi demonstreze eficienta este o declaratie de sprijin acordata marilor corupti, spune Victor Alistar, director executiv al TI.

Mircea Toma a criticat dur clica procurorilor condusi de Botos, care se ocupa cu curatarea de probe a dosarelor cu nume mari. El a declarat ca este evident ca nu toti procurorii din acel Parchet sint de criticat. Exista si profesionisti, care fac dosare bune pe trafic de droguri , de persoane, pe infractiuni de acest gen. Insa nimeni nu se baga la dosare mari, a mai spus Toma.

Ministrul in relatia cu Parlamentul a promis, ieri, o consultare cu ONG-urile protestatare. Din punct de vedere procedural, nu exista nici un impediment sa ne mai asumam o data raspunderea acestei legi, a mentionat Bogdan Olteanu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea