Social

#spital #caldura #sauna

Saloanele spitalelor s-au transformat in saune

In judetele avertizate cu cod galben, temperaturile au fost sufocante la umbra, si de-a dreptul insuportabile, la soare.

Cladirile s-au incins, apartamentele au devenit saune. La fel s-a intamplat si in saloanele multor spitale. In timp ce oamenii au fugit repede din case, spre padure sau stranduri, la racoare, bolnavii n-au avut de ales, si-au ramas sa se coaca incet, pe paturile de spital.

Calvarul bolnavilor incepe cand suna la salvare . La Vaslui, de exemplu, mai bine de jumatate din ambulante nu au aer conditionat. Iar bolnavilor carora li se face rau de la caldura nu le e tocmai bine nici in salvare. Nici cand ajung la spital, pacientii nu dau de mai bine.

Caldura din saloane e lesinatoare. Fiecare se racoreste cum poate: cu un ziar in loc de ventilator , cu apa rece sau cu un prosop umed.

In Braila situatia este si mai grava pentru ca nici ferestrele nu pot fi deschise din cauza tantarilor. Cei mai afecati de caldura sunt cardiacii si pacientii internati la etajele superioare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea