Social

Salile de culturism si fitness vor avea nevoie de certificat antidoping

Salile de culturism si fitness vor putea functiona numai daca au obtinut un certificat de functionare eliberat de Agentia Nationala - , in caz contrar fiind pasibile de amenzi intre 5.000 si 15.000 de lei si timp de cel mult sase luni.

Potrivit proiectului de lege propus de Executiv si adoptat luni pe articole de deputati certificatul nu poate fi eliberat, sau, daca a fost eliberat, va fi retras in cazul in care in salile de culturism sau fitness se comercializeaza substante aflate pe lista , stabilita de Agentia Nationale Anti - Doping .

Potrivit aceleiasi legi, Agentia Nationala Anti-Doping are dreptul sa efectueze teste anti-doping in randul practicantilor de fitness si culturism, cu scopul stabilirii gradului de utilizare a substantelor cuprinse in lista interzisa . Testarea se face numai cu acordul in scris al practicantului si cu respectarea confidentialitatii datelor.

Deputatii juristi au adus o serie de amendamente legate in special de componenta si functionarea Consiliului de prevenire si combatere a traficului ilicit de substante aflate pe lista interzisa.

Legea urmeaza sa primeasca astazi votul final al Camerei Deputatilor, decizionala in acest caz.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea