Social

#salarii it #salarii bugetari #bugetari #criza #austeritate

Salarizarea bugetarilor in 2011: scaderea cu 25% este singura certitudine

Cresterea salariilor in sistemul public in 2011 ramane o necunoscuta. Guvernantii au lansat mai multe procente de crestere, insa nimic nu este concret. Salariile de baza insa raman diminuate cu 25% si nu vor acoperi taierile din anul 2010, informeaza realitatea.net.

Astfel, salariile de pana in 600 de lei vor ajunge fie la 810, 840 de lei, fie la 850. Guvernul insa intentioneaza sa permanentizeze reducerea cu 25% din iunie, prin noua lege a salarizarii.

Sindicatele au cerut insa avizul Ministerului Justitiei si Consiliul Legislativ pentru constitutionalitatea folosirii ca baza in lege a salariilor reduse cu 25 la suta. Institutiile au anuntat insa ca nu pot emite o opinie oficiala in acest stadiu al discutiilor.

Sindicatele sustin ca este inacceptabil sa se porneasca in noua lege cu salariul diminuat, avand in vedere ca reprezentantii Curtii Constitutionale au spus ca aceasta masura este limitata la sase luni.

Propunerea sindicatelor pentru salariul minim este de crestere a acestuia la 750 de lei, in sectorul bugetar. Negocierile nu au dus insa la niciun rezultat.

Tot ce se cunoastea deocamdata este faptul ca orice crestere salariala din 2011 reprezinta de fapt o recuperare a veniturilor taiate ca urmare a masurilor de austeritate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea