Social

Salariul mediu pe care si-l doresc tinerii romani: 364 euro pe luna

364 de euro , acesta este salariul mediu lunar dorit de tinerii romani, arata studiul "Ce-si doresc tinerele talente", initiat de BusinessIQ si CareerExperts si efectuat de firma de cercetare AD Consulting, in cadrul primei editii a targului "Arenele Carierei". Dintre cei 775 de studenti, absolventi si tineri profesionisti, cu varste cuprinse intre 20 si 28 de ani, care-au intrat pe usile Salii Palatului in cele doua zile de targ, salariul lunar cel mai ridicat a fost indicat de tinerii care activeaza in domeniul juridic: ei isi doresc un salariu mediu de 547 de euro. Ii urmeaza informaticienii, care vor, lunar, in jur de 466 de euro. Salariul mediu dorit variaza si in functie de sexe: fetele vor 329 de euro, iar baietii, 401.
Respectul fata de salariat, mai important decat pachetul salarial
Daca cei 528 de studenti interesati de un job la "Arenele Carierei" considera drept atractiva o companie in care exista posibilitati de promovare (89%), un pachet salarial consistent (83%) si o atmosfera de lucru placuta (78%), pentru cei care au sau au avut deja un loc de munca (247 de persoane) cele mai importante motive de selectie a unei companii sunt altele: existenta unei viziuni/strategii foarte clare de viitor a respectivei companii (90%), plata orelor suplimentare (82%), precum si provocarile profesionale pe care le ofera domeniul de activitate (82%). In jur de 34% din tinerii chestionati au precizat ca pachetul salarial ar trebui sa contina, in mod obligatoriu, tichetele de masa, 29% nu concep sa n-aiba telefon mobil "de la serviciu" si tot atatia nu vor sa duca lipsa primelor si bonusurilor la locul de munca. Masina e inclusa in pachetul salarial indicat de 27% din cei chestionati, fie ei studenti sau absolventi. Pentru aproape 80% din cei chestionati, "respectul cu care e tratat salariatul e mai important decat pachetul salarial". Dorinta de a lucra intr-o firma puternica pare a le caracteriza mai mult pe fete (80%), decat pe baieti (74%). Sexul frumos apreciaza mai mult decat partea masculina si siguranta locului de munca (70%, fata de 61%). Situatia se inverseaza, cat priveste dorinta de a accede intr-o functie de conducere (70% - baieti si 63% - fete). Aproape un sfert din repondenti si-ar sacrifica viata de familie pentru a face cariera, fetele fiind mai hotarate sa faca acest pas. Doua treimi din cei aproape 800 de tineri chestionati ar vrea ca in viitorul apropiat sa inceapa o afacere pe cont propriu (baietii sunt mai curajosi decat fetele: 80%, fata de 63%).

Adevarul, in topul surselor utilizate pentru cautarea unui job
Principalele surse de cautare a unui loc de munca sunt, in ordine, internetul (96%), ziarele si revistele (57%), targurile (44) si cunostintele (28%). Cele mai importante surse media utilizate in procesul de cautare sunt, in ordine, BestJobs.ro, EJobs.ro, ziarul Romania libera, revista Cariere, ziarul Adevarul si Myjob.ro. Cele sase surse indicate devanseaza publicatii de profil, precum Anuntul de la A-Z, anuntul telefonic sau revistele studentesti.
1. Best jobs .ro
2. Ejobs.ro
3. ziarul Romania Libera
4. Revista cariere
5. Ziarul Adevarul
6. Myjob.ro
7. Anuntul de la a-z
8. e-career.ro
9. anuntul telefonic
10. revista capital
11. targuri
12. hr-romania.ro
13. ziarul libertatea
14. ziarul financiar
15. reviste studentesti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea