Social

#valentin mocanu #salarii #bugetari

Salariile bugetarilor nu mai cresc. Doar cele mai mici de 600 lei si-ar putea reveni in 2011

Salariile bugetarilor vor suferi scaderea de 25% cel putin pana in 2011. La Ministerul Muncii se cauta solutii pentru cresterea lor, dar sunt luate in calcul numai salariile mai mici de 600 de lei.

Valentin Mocanu , secretar de stat in Ministerul Muncii, a declarat la Realitatea TV ca se auta solutii pentru ca salariile mici ale bugetarilor sa revina la nivelul de dinaintea taierilor cu 25%.

"La ora actuala se cauta solutii, pentru ca de la 1 ianuarie lucrurile sa revina la normal, iar aceste salarii sa revina la nomal. Pentru salariile foarte mici vom cauta resursele ca ele sa revina la valoarea initiala. Discutam de salariile brute, intotdeauna", a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii.

Odata cu taiererea de 25%, premierul Emil Boc a promis: "Nimeni nu va primi in mana, in Romania, un salariu mai mic de 600 de lei", declara premierul atunci cand s-a decis taierea salariilor.

Mocanu a explicat insa ca declaratia premierului se referea strict la salariul brut.

"Este vorba despre modul in care e citit fluturasul. Dumneavostra faceti referire la salariul minim brut de 600 de lei. Daca la salariul brut aplicam deduceriile la sanatate, deducerile pentru pensii si somaj, acestea se scad din salariul minim brut. Chiar s-a subliniat ca daca s-ar aplica la valoare minima 705 scaderea de 25 % aceasta va duce sub 600 de lei", a explicat Valentin Mocanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea