Social

#ministerul muncii #salariu bugetar #crestere

Salariile bugetarilor, majorate din aprilie cu indicele inflatiei

Ministerul Muncii solicita Finantelor ca majorarea salariilor bugetarilor sa tina cont doar de cresterea prognozata a preturilor de consum.

Oficialii ministerului considera ca masura trebuie aplicata diferentiat, vizand, in special, zona salariilor mici mici, incepand cu luna aprilie 2009 , informeaza NewsIn.

Reprezentantii ministerului Muncii isi propun sa reintroduca practica raportarii salariilor la cosul minim de consum prin reactualizarea trimestriala a "cosului minim" si publicarea acestuia in Monitorul Oficial.

Calcularea acestuia ar urma sa fie facuta de specialisti din Institutul National de Statistica (INS) si din Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

Cea de- a doua etapa a cresterilor salariale, din sectorul bugetar, ar putea avea loc abia din luna octombrie, in functie de cum sunt resimtite efectele crizei economice in Romania, insa aceasta "va fi asigurata" numai in functie de productivitatea muncii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea