Social

#salarii #bugetari #profesori

Salariile bugetarilor isi revin in doi ani

Salariile bugetarilor vor reveni la nivelul de dinaintea taierilor din iunie 2010, treptat, in urmatorii doi ani.

Liderii sindicali din invatamant sunt nemultumiti de rezultatul negocierilor cu ministrii muncii si educatiei, care le-au explicat ca salariile nu vor putea reveni integral anul viitor.

"Majorarile se vor aplica gradual, in urmatorii doi ani, si abia dupa aceea vor reveni la salariile pe care le aveau in iunie 2010, inainte de reducerea cu 25%", potrivit lui Simion Hancescu, prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Sindicatele au respins propunerea guvernantilor si vor sa continue negocierile.

"Ministrul educatiei ne-a promis ca se va face o prioritizare a categoriilor socio-profesionale care vor primi inapoi reducerea de 25% a salariilor. Cert este ca, de la 1 ianuarie 2011, profesorii nu vor recupera acea diminuare salariala", a explicat Marius Nistor , presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", citat de Evenimentul Zilei.

Propunerea executivului pentru o grila de salarizare cu coeficienti usor crescuti pentru functiile de debutant in invatamant ar urma sa se aplice doar dupa anul 2013, lucru care ii nemultumeste pe profesori.

"Acest aproape 0,3 in plus la punctaj inseamna 180 de lei, raportat la valoarea punctului salarial de acum. Dar e o victorie care nu ne incalzeste prea mult. Pe noi ne revolta faptul ca domnii Funeriu si Botis au refuzat, pur si simplu, sa discute despre aplicarea legii-cadru in 2011, sustinand ca au nevoie, inainte de toate, de acordul FMI. O sa ajungem ca, si atunci cand vom avea nevoie sa mergem la toaleta, sa cerem acordul FMI", a declarat, Anton Hadar, presedintele Alma Mater , citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea