Social

#salarii bugetari inghetate #crestere salarii profesori

Salariile bugetare mari ar putea fi inghetate pentru patru ani

Guvernul ia in calcul inghetarea salariilor mari ale bugetarilor, prin noua lege de salarizare a personalului din acest sector, salariile mici si cele medii fiind singurele care ar mai putea creste in urmatorii patru ani, a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Salariile mici vor creste in urmatorii 4-6 ani, astfel incat sa se reduca discrepantele dintre salariile mici si cele mari din sectorul bugetar. Premierul ne-a spus ca aceasta lege ar putea fi adoptata in termen de 3 luni, prin asumarea raspunderii in parlament", a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, citat de NewsIn.

Prin introducerea legii unice de salarizare, sporurile si primele ar urma sa fie eliminate, toate diferentele urmand sa fie incluse in salariul real al angajatului, a declarat reprezentanta BNS, Steluta Enache. Ea a declarat ca cei vizati direct de inghetarea salariilor ar fi directorii de agentii guvernamentale, ale caror venituri salariale au crescut foarte mult in ultimii patru ani.

Ministrii trebuie sa gaseasca solutii pentru diminuarea cheltuielilor cu personalul din sectorul bugetar cu 20%, iar in ce priveste disponibilizarile din aparatul central, se are in vedere si reducerea cu 20% a posturilor din companiile de stat, declara, joi, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor, Vasile Blaga.

Surse guvernamentale declarau vineri dimineata ca salariile mici din invatamant ar putea creste in acest an cu 33%, in doua transe , in aprilie si octombrie, iar cheltuielile cu salariile cadrelor medicale pot fi majorate cu cel mult 7%. Ministerul Muncii solicita, marti, Finantelor ca majorarea salariilor bugetarilor sa tina cont doar de cresterea prognozata a preturilor de consum si ca aceasta masura sa fie aplicata diferentiat, cu preponderenta in zona salariilor mici, incepand cu luna aprilie 2009.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Marius Lazar, declara in urma cu o saptamana ca salariile mici ar putea creste cu cel mult 10% in 2009, iar salariile mari - intr-o proportie mai mica, astfel incat, media cresterii salariilor bugetare sa nu depaseasca rata inflatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea