Social

Sacosele lui Gigi sfideaza procurorii

Nestingherit de procurori sau de ofiterii Garzii Financiare, finantatorul Stelei a alergat cu sacosa de euro dupa bistriteni de la hotelul lui Mitica pina la Perla.

Maybach, Jiji si nelipsitul porttigaret, bodyguarzi cu sacose de bani pregatiti pentru supusii lordului. Scena, desprinsa parca din filmele cu mafioti, se petrece in hotelul lui Don Corleone, starostele fotbalului autohton, in cel mai bun an al fotbalului romanesc de dupa 1989. Pentru cei mai putin familiarizati cu culisele sportului, este vorba despre Gigi Becali, care vrea sa recompenseze fotbalistii Gloriei Bistrita, pentru un rezultat in Giulesti care ar avantaja Steaua in lupta pentru titlu.

Presedintele de la Steaua i-a urmarit joi seara pe jucatorii bistriteni de la hotelul Crystal Palace la restaurantul Perla, unde acestia au cinat, pentru a le promite 10.000 de euro daca vor invinge pe Rapid. Suma a fost redusa la jumatate in caz de egalitate, cu precizarea, facuta special pentru urechile lui Bodu, ca bistritenii sa-si plateasca singuri impozitele. Metoda este utilizata si in alte campionate din Europa, a fost folosita ani de-a rindul si de alte cluburi din Divizia A, cu specificarea ca afacerea se petrece in majoritatea cazurilor la vedere, intre societati comerciale, si nu intre un patron si jucatori, ca persoane fizice.

Urmarire ca-n filme

Pentru ca fotbalistii se aflau la odihna, iar Becali nu a nimerit camerele, promisiunea s-a facut la restaurantul Perla, unde Maybach-ul lui Gigi a reusit sa ajunga autocarul, al carui sofer a ignorat semnalizarile luminoase si sonore ale stelistului. Deloc deranjat de faptul ca si-a consumat benzina si timpul, Becali a tunat cu zimbetul pe buze in fata jucatorilor:

Bateti si luati 10.000 de euro sau faceti egal si luati 5.000. Aveti incredere in mine. Amuzati, jucatorii pregatiti de Ioan Ovidiu Sabau au dat din cap si au intrat in restaurant, fiind urmariti din nou de Gigi Becali, care le-a repetat sumele pe care le vor primi in cazul unui rezultat pozitiv in meciul cu Rapid.

In acest moment, vicepresedintele clubului Gloria, Ioan Horoba, i-a spus lui Becali: Concentreaza-te la meciul cu CFR Cluj, nu e frumos..., in timp ce oficialul stelist i-a raspuns:

Vezi-ti de treaba ta ce nu este frumos. Este frumos sa ia 1.500 de la Rapid ca sa ma bata pe mine si sa nu ia 10.000 acum. Bateti-i si va dau banii acestia. Aveti viitorul in fata, nu sinteti sclavi, va promit ca imediat dupa meci vin la hotel.

In continuare, Becali i-a intrebat pe fotbalistii echipei Gloria daca au incredere in el, fara a primi insa nici un raspuns.

Ne-ar prinde bine banii

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua s-a indreptat spre un jucator care statea la masa si l-a intrebat cum il cheama. Paduretu, a raspuns jucatorul, care a fost completat ironic de Horoba: Vezi ca asta este de la Dinamo. Stiu ca vrei sa fii apreciat, dar uiti de meciul cu CFR, e meci greu, nu baga banii aici, baga-i la CFR, a mai spus oficialul clubului bistritean.

In replica, Gigi Becali a raspuns: Pai, tocmai ca sint vigilent bag banii aici, meciul cu CFR va fi corect, iar daca le dadeam lor, nu va mai dadeam voua. Jucatorul Daniel Iftodi a intervenit in discutie si a afirmat: Noi vrem sa batem, avem incredere in noi, iar Gigi Becali s-a dus la el si l-a batut cu mina pe umar, spunindu-i: Bravo.

Becali s-a adresat din nou jucatorilor: Aveti grija ca pot sa fie doi, trei, patru apropiati de Rapid, care sa traga pentru Rapid. Sa-i vindeti pe colegi e cea mai mare crima. Becali si-a continuat litania: Va bate Dumnezeu daca faceti asta, sa nu dormiti si sa va aduceti aminte ce v-am spus eu acum. Niciodata sa nu va vindeti familia. Ah, daca va dadea Rapid 100.000 si-i imparteati cu totii, dar asa, sa ia numai trei-patru... Aia trei-patru care sinteti, ii spuneti lui Jean Padureanu: « Bre , nu am putut, erau aia cu ochii pe noi». In acest moment, Ioan Horoba i s-a adresat lui Becali: Abia asteptam sa ajungi presedinte. Fugim!, dupa care a dat mina cu Becali.

Sabau refuza bani murdari

Comentind prezenta lui Becali la restaurant, portarul echipei Gloria, Septimiu Albut, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu se astepta ca Gigi Becali sa-i urmareasca cu masina prin Bucuresti. Gigi Becali face spectacol tot timpul, dar nu ma asteptam sa fuga cu masina dupa noi. Se poate spune ca ne-am simtit urmariti ca in filme. Noi vom juca pentru noi, asa cum am facut si in meciul cu Steaua, nu ca a venit Copos si ne-a dat nu stiu ce prime. Ne-ar prinde bine acesti bani, dar mai vedem, sa ajungem sanatosi atunci, a spus jucatorul.

Tehnicianul echipei Gloria, Ioan Ovidiu Sabau, a declarat ca el nu va accepta banii oferiti de Gigi Becali.

E problema lor ce bani ne dau, daca se vor accepta acesti bani. Normal este sa fie platiti jucatorii, dar clubul decide, avem un presedinte... Este o aberatie faptul ca jucatorii au cersit cartonase galbene in meciul cu Steaua, ca sa nu joace cu Rapid, a spus Sabau.

Referindu-se tot la stimularea financiara, Sabau a mentionat: Niciodata nu am fost implicat in asa ceva, niciodata nu am fost si nu voi fi intermediar. Daca ne lasa banii, eu unul nu ii iau, dar sa vedem cum vor proceda jucatorii.

Gigi Becali este cercetat de DNA pentru evaziune

Finantatorul Stelei, care oficial nu are nici un fel de functie executiva la club, pasind toata responsabilitatea pe umerii rudelor, nu este la prima actiune de acest gen, el declarind ca a oferit prime si jucatorilor de la Farul. Conform sefului DNA, Daniel Morar, el este deja cercetat intr-un dosar pentru evaziune fiscala.

Conform lui Morar, Becali se afla in cercetari preliminare pentru ca nu si-ar fi platit impozitele rezultate din salarii si din activitatea clubului in perioada 2002-2005, prejudiciul fiind de un milion de euro. De asemenea, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte saptamina viitoare cu privire la recursul facut de ANAF cu privire la instituirea sechestrului pe averea lui Becali pentru datoriile istorice ale clubului Steaua, ajunse cu penalizari la peste 14 milioane de euro.

Parchetul ignora cazul

Becali nu este functionar public si nu ne priveste pe noi daca vrea sa dea nu stiu ce prime. Am vazut scena la televizor, dar nu este de competenta noastra sa ne sesizam in acest caz, ne-a declarat ieri procurorul Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

El a completat ca rolul procuraturii intervine abia dupa ce Garda Financiara efectueaza controale in ceea ce priveste provenienta banilor si face o sesizare. Surse din DNA ne-au declarat, de asemenea, ca promisiunile facute de Gigi Becali fotbalistilor bistriteni nu vor face obiectul unei anchete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea