Social

#PNL vot #PNL CCR #raluca turcan #OUG 14

“Sa aprobam urgent OUG 14!”

Conducerea PNL cere majoritatii parlamentare PSD-ALDE sa adopte urgent OUG 14, care a abrogat ordonanta de modificare a Codurilor penale, ca urmare a deciziei CCR de astazi.

„Am aflat de decizia Curtii Constitutionale, pe care nu intentionez sa o comentez. Este clar acum ca ultima cale de a preveni intrarea in vigoare a OUG 13 este ca aceasta sa fie respinsa de Parlament, concomitent cu adoptarea OUG 14. PNL a cerut ca acest lucru sa se petreaca in procedura de urgenta, insa majoritatea PSD-ALDE a ignorat acest apel. Revin cu solicitarea ca saptamana viitoare ambele Ordonante de Urgenta sa treaca prin Parlament si sa nu fie tinute prin sertare pentru a pregati cine stie ce alte nenorociri in domeniul legilor penale”, a reactionat, pe Facebook, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Si Alina Gorghiu, fostul lider al liberalilor, a reactionat „CCR a constatat ca sesizarea pe OUG 13, cea dedicata domnului Dragnea, liderul maxim, e inadmisibila. Motivul simplu: nu se mai poate pronunta pe o ordonanta abrogata. Le cer celor de la PSD, lui Dragnea si majoritatii lor, ca luni sa avem in Parlamentun singur obiectiv: sa votam OUG 14, cea care abroga OUG 13, pentru ca nu face bine nimanui ca nu se curma frica publica legata de faptul ca abuzul OUG 13 poate deveni curand realitate. Deci, domnilor, hai sa nu mai intretineti tensiunea sociala si sa rezolvam repede problema”.

 

Sursa foto: Presa Libera

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea